Walk-in services, such as e-kiosks and coupon dropbox service, have resumed. Members of the public must adhere to safe management measures while at The URA Centre.

For more information on visiting the Singapore City Gallery, click here.

Community-friendly public spaces for Holland Drive neighbourhood

URA's reply, 14 Apr 2017

Community-friendly public spaces for Holland Drive neighbourhood

We thank Mr Hong Jian Zhong for his letter (“Hoping for Holland Drive to be redeveloped”; 10 Apr).

Creating a more people-friendly and inclusive environment is key to our plans to shape a highly liveable future city and endearing home. As pointed out by Mr Hong, these are essential features in our plans for Jurong Lake District, Punggol Growth Cluster, Kampong Bugis and Kallang River. The plans for the Holland Drive neighbourhood will be no exception.

The new Holland Village Extension and future developments are planned to integrate with the area’s unique charm and distinctive urban village character. We will be creating new public spaces, such as a central plaza, to support an inclusive and vibrant streetscape. In addition, pedestrian-friendly streets will seamlessly connect with surrounding public transport nodes and amenities. The community can also look forward to a new 1.4 ha public park at the Holland Drive HDB estate.  

Yvonne Lim (Ms)
Group Director (Physical Planning)
Urban Redevelopment Authority


 

Letter, 10 Apr 2017, Lianhe Zaobao

Hoping for Holland Drive to be redeveloped

The writer, a Holland Drive resident, is impressed and envious over the plans to develop and rejuvenate Kallang River, Kampung Bugis, Punggol and Jurong Lake District. He hoped the same can be done for Holland Drive. He shared that the current neighbourhood lacks recreational facilities for residents to relax and exercise, and residents will instead travel to the Botanic Gardens and Ulu Pandan Park Connector. Elderly residents will also exercise at the open air car park previously occupied by Buona Vista Swimming Pool, especially in the mornings when it is occupied by few cars.

The writer understood that the space is safeguarded for future condominiums, and felt that the elderly residents will eventually lose this space. He hoped the government could relook the plans, and consider residents’ needs and ideas in the process. In particular, he hoped for facilities that all residents could use, similar to what is being planned along Kallang River, as well as at Punggol and Jurong Lake District.

View the letter and URA's reply in Chinese.


Top